Melbourne: Nova raakt populaire ochtendshow kwijt

De hitzender Nova 100 in Melbourne raakt zijn populaire ochtendshow kwijt. Na zeven jaar hebben Chrissie Swan, Sam Pang en Jonathan Brown besloten een punt achter hun ochtendavontuur op de radio te zetten. ‘Chrissie, Sam & Browny’ stond de afgelopen jaren maar liefst 19 metingen (Australië kent acht metingen per jaar) op de eerste of tweede plaats bij de luistercijfers.

Foto: video still Facebook

Het trio begon in januari 2016 met de ochtendshow op Nova. Toen bedroeg het marktaandeel nog 5,3%, achter rivalen KIIS en The Fox. Volgens de laatste luistercijfers is het programma goed voor 9,1%, waarmee het de derde ochtendshow van Melbourne is, maar wel voor KIIS en The Fox.

Chrissie, Sam & Browny is nog tot en met vrijdag 2 december te horen. Wie het trio op gaat volgen maakt Nova binnenkort bekend. Chrissie, die in totaal 20 jaar ochtendradio maakte, blijft aan boord bij Nova in een andere rol waarover later meer duidelijkheid komt. Sam en Browny vertrekken bij de zender. [RadioWereld.NL]