Qmusic ook augustus meest beluisterd online, Grand Prix Radio duikelt uit top 10

Qmusic was ook in augustus meest beluisterde radiostation online. Dit blijkt uit de Streaming Audio cijfers van het NLO. De stream van Qmusic gemiddeld bijna 1,5 miljoen keer per week gestart. Dat zijn er ruim 300.000 minder dan in juli, maar een beeld dat bij vele radiostations te zien is vanwege de vakantieperiode. Omdat de Formule 1-karavaan ook vakantie had, duikelt Grand Prix Radio flink naar beneden.

NPO Radio 1 blijft tweede, gevolgd door NPO Radio 2 en Radio 538. Opvallend is dat Radio 10 en Slam in tegenstelling tot vele andere stations in augustus juist meer streamsstarts hadden dan in juli.

Radio 10 60s & 70s Hits blijft op plek 11 het meest gestreamde themakanaal op internet.

Radio Gelderland is op plek 28 de best beluisterde regionale publieke zender op internet, gevolgd door Omroep Brabant.

Grand Prix Radio
Dat Grand Prix Radio voornamelijk wordt aangezet voor het Formule 1-commentaar van Olav Mol is ook nu goed te zien in de streaming cijfers. Waar de zender bij de start van het nieuwe Formule 1-seizoen in maart spectaculair de top 10 inschoot, zag het station de cijfers in augustus –toen ook de Formule 1 vakantie had- flink instorten. Had Grand Prix Radio in juli nog meer dan een half miljoen streamstarts per week, in augustus waren dit er nog maar 170.000. waardoor het station van de achtste naar de 22e plek duikelt.

Tekst gaat verder onder de tabel

Gemiddeld aantal actieve streams
Ook als gekeken wordt naar het gemiddeld aantal actieve streams, dan staat Qmusic bovenaan met gemiddeld 16.764 actieve streams tussen 1 en 28 augustus, gevolgd door Radio 2 en Radio 10. Laatstgenoemde had voor het eerst meer gemiddelde actieve streams dan Radio 538.

In totaal werden de 121 gemeten radiostations gemiddeld 14,0 miljoen keer per week gestart en waren er gemiddeld 152.064 actieve streams. De gemiddelde afspeelduur bedroeg 109 minuten.
Daarbij worden onder meer sessies korter dan 1 minuut, sessies langer dan 24 uur en sessies door bots en spiders niet meegerekend. [RadioWereld.NL]