Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sonja Barend Award 2022 voor Mariëlle Tweebeeke

De Sonja Barend Award 2022, de vakprijs voor het beste tv-interview van het afgelopen seizoen, gaat dit jaar naar Mariëlle Tweebeeke. Ze krijgt de prijs voor haar interview met Volodymyr Zelensky in Nieuwsuur op 27 mei 2022. De winnaar werd bekendgemaakt in het tv-programma ‘Khalid & Sophie’ op NPO 1 door Sonja Barend in aanwezigheid van de laatste drie kanshebbers.

Foto: Still NPO1

De Varagids, die de prijs organiseert, maakte afgelopen vrijdag ook een shortlist bekend met de laatste drie kanshebbers. Eerder deze maand publiceerde de gids de longlist van elf kanshebbers voor de Sonja Barend Award. Opmerkelijke interviewers uit die lijst waren Patrick Huisman (Dtv Den Bosch, voor het eerst een interview van de lokale omroep op de lijst) en Catherine Keyl (die in HLF8 eigenlijk te gast was, maar ter plekke de interviewer van gastheer Johnny de Mol werd).

Andere genomineerden uit de shortlist waren ook Maaike Schoon met Aleksander Sjoelgin (Buitenhof 13 maart 2022) en Tijs van den Brink met Antoine Bodar, Adieu God? (18 april 2022)

Foto: Still NPO1

Sonja Barend Award
De lijst is samengesteld door een jury van slechts vier personen. Dit zijn Yasmina Aboutaleb (tv-recensent de Volkskrant), Maaike Bos (tv-recensent Trouw), Rinskje Koelewijn (tv-recensent NRC) en Johan Reijnen (eindredacteur VARAgids). De Sonja Barend Award is de tv-interviewprijs van de VARAgids. Ieder jaar kiest een (vak)jury het beste interview van het jaar. Eerdere winnaars zijn Matthijs van Nieuwkerk (2009), Clairy Polak (2010), Twan Huys (2011), Mariëlle Tweebeeke (2012), Coen Verbraak (2013), Jeroen Pauw (2014 en 2015), Humberto Tan (2016), Janine Abbring (2017), Eva Jinek (2018), Kefah Allush (2019), Coen Verbraak (2020) en Jeroen Wollaars (2021). [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten