Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vlaanderen: Joe Christmas terug op DAB+, Joe Lage Landen verdwijnt

Net als Nederland heeft ook Vlaanderen weer zijn eigen kerstkanaal op DAB+, Sinds vrijdag is Joe Christmas weer te ontvangen via het netwerk ‘DAB+ Vlaanderen 2’ op kanaal 5A en 5D. Daarnaast heeft DPG bekendgemaakt dat Joe Lage Landen maandag verdwijnt van DAB+.

Joe Christmas is sinds 2019 een jaarlijks terugkerend themakanaal op DAB+, net als Sky Radio Xmas in Nederland. Het station draait tot en met de kerst non-stop de grootste kersthits.

Voor Joe Christmas maakt DPG gebruik van vrije capaciteit op het tweede landelijke commerciële DAB+-netwerk in Vlaanderen. Op datzelfde netwerk is Joe Lage Landen komend weekend voor het laatst te horen. Vanaf maandag is dit themakanaal uitsluitend nog via internet en digitale televisie in Vlaanderen te beluisteren.

Of DPG de vrijkomende capaciteit gaat inzetten voor een ander station is nog onduidelijk. Joe Lage Landen is met 7000 luisteraars per dag het slechtst scorende themakanaal van de Joe-familie.

Joe Lage Landen is sinds juli 2021 te ontvangen op DAB+. Afgelopen zomer werd het kanaal tijdelijk omgedoopt tot 10 Om Te Zien, vernoemt naar het succesvolle tv-programma dat terugkeerde op VTM. [RadioWereld.NL]