WK voetbal vanaf zondag bij Langs de Lijn op NPO Radio 1

Het WK voetbal in Qatar is de komende maand ook bij de NOS op NPO Radio 1 te volgen. Tijdens het WK voetbal zal ‘Langs de Lijn En Omstreken’ hier iedere dag aandacht aan besteden. Ook in het weekend via ‘Langs de Lijn’.

Iedere dag om 17.30 uur presenteert de NOS het WK-journaal met een terug- en vooruitblik op de wedstrijden en het laatste nieuws van het WK.

Oranje-wedstrijden live
Op speeldagen van het Nederlands elftal zijn er extra Langs de Lijn-uitzendingen. Presentator Robbert Meeder start maandag om 16.00 uur samen met analisten Leonne Stentler en Andries Jonker met de voorbeschouwing op de wedstrijd Senegal – Nederland.

Vanaf 17.00 uur komt het live verslag uit het stadion van Arno Vermeulen en Arman Avsaroglu. Na de wedstrijd gaat de nabeschouwing door tot 20.00 uur met analyses van de wedstrijd en interviews van de hoofdrolspelers.

Vrijdag 25 november (Nederland – Ecuador) is de uitzending van 16.00 tot 20.00 uur en bij Nederland – Qatar op dinsdag 29 november van 15.00 tot 19.00 uur. Als Oranje verder komt dan zijn ook die wedstrijd(en) integraal bij de NOS te volgen.

Van de WK-duels in de poulefase die niet binnen de programmering vallen, zal de NOS af en toe flitsen uitzenden. De commentatoren Andy Houtkamp, Ragnar Niemeijer, Mark Kloostra, Chris Wobben, Krijn Schuitemaker, Richard van der Made en Jan Vincent van Zuiden doen verslag van die wedstrijden. Naast Leonne Stentler en Andries Jonker schuiven de analisten Hedwiges Maduro, Sjors Ultee, Gertjan Verbeek, Marc van Hintum en Robert Maaskant geregeld aan.

Speciale reportages uit Qatar
Niet alleen de voetbalwedstrijden worden op de radio belicht op dit WK, ook wat daaromheen speelt. Eline van der Zeeuw en Jan Kees van der Gun zijn in Qatar en maken indien mogelijk reportages van binnen en buiten de stadions. [RadioWereld.NL]