Emmely de Wilt: “Ik leef voor de Top 2000”

Waar de promotie van de Top 2000 door Ruud de Wild bij Beau niet helemaal goed uitpakte, had zijn collega Emmely de Wilt een beter verhaal. Op de vraag van Van Erven Dorens of ze het hele jaar uitkijkt naar de Top 2000 antwoorde ze dan ook gekscherend: “Ik leef voor de Top 2000.

Foto: video still stream

De Wilt, die de Top 2000 elke avond tussen 20 en 22 uur mag presenteren, snapt waarom de eindejaarslijst van NPO Radio 2 onverminderd populair blijft. “Iedereen kan muziek opzetten. Maar de muziek die in die week klinkt, die doet wat met mensen. Als je je nummer hoort in de Top 2000, dan is die anders en komt die een stuk harder binnen. En dat vieren we al 24 jaar.

De Top 2000 kan dan ook als muzikale canon gezien worden. Toch vindt De Wilt niet dat de nummer 1 perse beter is dan de nummer 2000. “Want muziek is zo persoonlijk. Wat voor de een wonderschoon is, is voor de ander herrie.

Herinnering
Volgens de deejay is muziek vooral herinnering. “Ik luisterde als meisje van 12 met m’n vader naar de Top 2000. Dan moest ik m’n mond houden, want ik mocht niet door het intro praten. En nu sta ik er zelf voor de vierde keer. Dat is een onbeschrijfelijk gevoel.

Voor het eerst in drie jaar tijd mag er dit jaar weer publiek aanwezig zijn in het Top 2000 Café, iets waar haar collega Ruud niet echt op zit te wachten. Ook De Wilt geeft aan dat dit weer even wennen is. “Even omschakelen.

Nieuwe opzet Café
Op vrijdag (9 december) om 10 uur begint de kaartverkoop voor het Top 2000 Café in Beeld en Geluid in Hilversum. Dit jaar is gekozen voor een nieuwe opzet weet De Wilt te vertellen. “Normaal gingen we al het publiek er doorheen jagen, maar nu is gekozen voor 50 minuten lang hetzelfde publiek en dan een nieuwe groep.” Voor het publieke wordt het dan ook extra genieten. “Het is echt een beleving.” [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Ik snap niet waarom meneer de Wild überhaupt mee doet? Er zijn collega’s genoeg die zijn plaats in willen nemen. Ik zou willen zeggen tegen Ruud: blijf lekker thuis die week. Dan is de reactie van Emmely toch een stuk positiever!

Reacties zijn gesloten.