Oudejaarsvereniging geeft toe: ‘Wij hebben de Top 2000-letters’

De redactie van het tv-programma ‘Editie NL’ van RTL4 heeft de witte letters van het Top 2000 Café gevonden. Ze waren gestolen door een oudejaarsvereniging uit het Friese Oldeberkoop. Dat geeft de voorzitter vrijdag toe aan Editie NL.

De blikvangers op het Mediapark in Hilversum stonden voor de deur van Beeld & Geluid, waar het Top 2000 Café is en de traditionele eindejaarshitlijst van NPO Radio 2 nu wordt uitgezonden.

Oudejaarsvereniging De Geitefok zit achter de actie. “Ik kan het nu niet meer ontkennen“, zegt de voorzitter tegen Editie NL. “Wij hebben de letters.” Het ging om een grap. “We brengen de letters morgen weer terug. Maar eerst doen we er vandaag nog even een rondje mee door Oldeberkoop.

De Geitefok haalt vrijwel elk jaar een dergelijke actie uit rondom de jaarwisseling. Eerder werd ook al onder meer het Legobeeld van André Hazes van de Dam in Amsterdam gehaald. Ook de iconische I van I Amsterdam en de letters van Lelystad Airport werden al eens verstopt in Friesland. [RadioWereld.NL]