Jeroen Kijk in de Vegte: “Ik denk dat radio altijd wel relevant zal blijven”

Ondanks dat radio de afgelopen jaren al meerdere keren dood is verklaard, gelooft Jeroen Kijk in de Vegte daar niet in. “Ik denk dat radio altijd wel relevant zal blijven, omdat het je met elkaar in het nu verbindt, als luisteraar en maker”, zo zegt de NPO Radio 2-deejay in een interview met Veronica Superguide.

Foto: BnnVara / Annemieke van der Togt

Dat je mensen door radio echt mee kunt nemen maakt het werken voor dit medium volgens Kijk in de Vegte zo leuk. “Je kunt ze laten lachen en huilen, nieuwe muziek laten horen, goeie verhalen vertellen. Ik heb dat altijd magisch gevonden.

Hij kijkt dan ook met veel plezier terug op de Top 2000, waar voor het eerst in jaren weer live publiek in het café aanwezig mocht zijn. “Het voelde alsof er een nieuwe energie in zat. Dat vond ik leuk, want de Top 2000 blijft elk jaar wat het is.” Tegelijkertijd verbaast het hem dat de lijst zo populair blijft. “Vanuit mijn perspectief van maker denk ik weleens: goh, slijt dat format niet. Zouden mensen ’t ooit zat worden?

Droom
Momenteel presenteert Kijk in de Vegte elke werkdag samen met Jan-Willem Roodbeen de ochtendshow op NPO Radio 2. Inmiddels heeft de deejay, die onlangs zijn 30-jarig jubileum op de landelijke radio vierde, alles bereikt wat hij wilde bereiken. Zo was zijn droom om radioprogramma te maken dat ertoe deed en het verschil zou maken. “Dat programma heb ik met Ruud de Wild bij 3FM vijf jaar lang gemaakt.

Daarna voelde alles als reservetijd aan voor de deejay en was hij lang zoekende. “Dus ik vind het heel bijzonder dat Jan-Willem en ik in de ochtend bij Radio 2 weer zulke goede cijfers scoren”, aldus Kijk in de Vegte in Veronica Superguide. [RadioWereld.NL]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *