Marcella Mesker: “Theo Koomen is toch nog steeds een legende”

Tennisverslaggever Marcella Mesker heeft woensdag in de uitzending van ‘BertOp5‘ op NPO Radio 5 de Theo Koomen Award 2022 in ontvangst genomen, uit handen van juryvoorzitter Evert ten Napel. Mesker kreeg de prijs voor het mooiste sportverslag van het afgelopen jaar voor haar verslag voor de NOS op NPO Radio 1.

Foto: NPO Radio 5 / Stefanie van Ulft

Dit gebeurde tijdens de finale van het tennistoernooi van Rosmalen op 12 juni 2022. Tim van Rijthoven won dat toernooi en het betekende zijn grote doorbraak.

Marcella Mesker vond het een grote eer: “Ik heb heel veel reacties gekregen, het is toch wel ongelofelijk wat dat oproept. Theo Koomen is toch nog steeds een legende in zijn vak en heel eervol om daarmee vergeleken te worden. En vooral ook de namen die de award eerder wonnen.

Marcella Mesker wordt door de jury geroemd om de uitstekende manier waarop zij relevante informatie en sfeer overbrengt naar de luisteraars. “Zij beschrijft de overwinning van Tim van Rijthoven op favoriet Daniil Medvedev op een professionele, toegankelijk manier, maar weet met haar enthousiasme ook duidelijk te maken hoe sensationeel de overwinning is. Marcella Mesker gebruikt de kennis en ervaring die zij heeft opgedaan als proftennisster en weet die goed gedoseerd te verweven in haar verslagen. Daarbij creëert zij bij zowel tennisliefhebbers als tennisleken een herinnering voor altijd van deze historische zege van Tim van Rijthoven.” [RadioWereld.NL]