Search
Close this search box.

Vlaanderen: Nieuwe ochtendshow VRT Radio 2 ook live op tv

De nieuwe ochtendshow van de Vlaamse publieke zender VRT Radio 2 is niet alleen via radio te volgen, maar ook via de televisie. Vanaf maandag (23 januari) wordt het programma integraal uitgezonden via Eén, oftewel het eerste kanaal van de VRT. Deze zender wordt door elke tv-provider in Nederland doorgegeven.

Foto: VRT / Radio 2

Vanaf maandag presenteren Peter van de Veire en Kim van Oncen elke werkdag ‘Goeiemorgen Morgen’ op VRT Radio 2. De nieuwe nationale ochtendshow vervangt de vijf regionale ochtendshows die Radio 2 tot vrijdag uitzond.

Regionaal
Het schrappen van de regionale ochtendshows zorgde voor de nodige kritiek. Volgens de VRT blijft ook in de nieuwe ochtendshow veel aandacht voor de regio. Zo blijven de geregionaliseerde nieuwsbulletins op de halve uren.

Daarnaast doorkruist reporter Margaux Bogaert in ‘Margaux van de regio’ heel Vlaanderen en trekt elke dag naar een andere plek, van De Panne tot Maaseik, op zoek naar een boeiend verhaal uit de streek. Bogaert was al werkzaam als redactrice en reporter voor andere programma’s van Radio 2.

Andere items van het programma zijn het spelletje ‘Punto Punto’ tussen 7 en 7.30 uur en ‘Mijn gedacht’ om 8.10 uur, waarin luisteraars hun mening kunnen geven.

Charlotte Crul en Chaima Saysay worden de vaste nieuwsstemmen van Goeiemorgen Morgen. De twee wisselen elkaar af en brengen het nieuws in de Radio 2-studio zelf, iets wat nieuw is bij de omroep. Crul is al jaren als nieuwslezer op Radio 2 te horen, terwijl Saysay het nieuws las op zusterstation MNM.

Geluid en beeld
De ochtendshow van Radio 2 is ook te volgen via Eén. Niet alleen worden er beelden uit de studio getoond, maar ook Margaux van de regio is met beeld te volgen. Ook het weer en verkeer krijgen een prominente plaats. Deze informatie is niet alleen horen, maar ook zien voor kijkers van Eén waar weer- en verkeerskaarten in beeld worden getoond tijdens de bulletins.

Goeiemorgen Morgen is niet het eerste en enige programma van VRT Radio 2 dat via tv te volgen is. Ook het programma van Ann Reymen en Daan Masset tussen 10 en 12 wordt op Eén uitgezonden.

Goeiemorgen Morgen! mogen zeggen tegen de Radio 2-luisteraar en dat élke ochtend. Het is een voorrecht”, aldus Van de veire. “We gaan er iets positiefs van maken, dat kan deze norse wereld absoluut gebruiken. En we doen het samen met de luisteraar, want dat is en blijft de belangrijkste gast in deze ochtendshow. Het is van de geboorte van mijn zoon geleden dat ik nog zo heb uitgekeken naar iets.”[RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Dat is televisie anno nu: een radiostudio waar een paar mensen achter een beeldscherm en een microfoon zitten, spannend hoor.