Search
Close this search box.

Vlaanderen: Peter van de Veire start 23 januari in de ochtend op VRT Radio 2

Peter van de Veire is vanaf maandag 23 januari, de 23e dag van 2023, te horen in de ochtend op VRT Radio 2. Samen met Kim van Oncen presenteert hij dan elke werkdag tussen 6 en 9 uur ‘Goeiemorgen Morgen.’

Foto: VRT / Radio 2

De naam van de ochtendshow is niet toevallig gekozen. “Als hevige Eurovisiesongfestival-fan dacht ik aan Goeiemorgen, morgen”, aldus Van de Veire. Met dat nummer zouden Nicole & Hugo in 1971 België vertegenwoordigen. Die titel roept een heel warm gevoel op bij de Vlaming en zegt ook alles wat het radioprogramma wilt zijn: een hartelijke, goedgeluimde compagnon in de ochtend. “Ik vond het de perfecte match”, vervolgt Van de Veire. “Dat wás het ook. Alleen: plots overleed Nicole in november.

Partner Hugo Sigal gaf desondanks toestemming om de naam te gebruiken. Hij is 23 januari ook gelijk de eerste gast in het programma.

De nieuwe nationale ochtendshow van VRT Radio 2 werd al in augustus aangekondigd en zorgde gelijk voor veel ophef. Niet vanwege de presentator, maar omdat Radio 2 had besloten om het regionaal ontkoppelde ochtendprogramma tussen 6 en 8 uur te schrappen. Vrijdag 20 januari zijn voor de laatste keer de vijf regionale ochtendshows te horen op Radio 2.

Ondanks het schrappen van de regionale ochtendshows, blijft in de nieuwe nationale ochtendshow op de halve uren regionaal nieuws in verschillende edities te horen.

Doordat de nieuwe ochtendshow tot 9 uur duurt, schuift het consumentenmagazine ‘De Inspecteur’ met Sven Pichal een uur open is dan tussen 9 en 10 uur te horen. Daarna volgt van 10 tot 12 uur ‘Radio2 Ann&Daan’ met Ann Reymen en Daan Masset. De regionale middaguitzendingen blijven behouden tussen 12 en 13 uur, elke weekdag live vanuit de regio’s. [RadioWereld.NL]