Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sander Lantinga zag op tegen zelf schuiven middagshow Veronica: “Kreeg er stress van”

Sander Lantinga zag er aanvankelijk behoorlijk tegenop dat hij zijn middagshow op Radio Veronica zelf moest gaan schuiven. “Ik heb er zelfs over gedroomd, dat ik er niet uit kwam. Ik kreeg er best wel een beetje stress van,” zo erkent hij in de podcast ‘In Vorm’.

Foto: video still stream

Lantinga had al jaren niet meer zelf geschoven, want tijdens de Coen & Sander Show, elke vrijdagmiddag op Radio 538, zit zijn radiopartner Coen Swijnenberg altijd achter de knoppen. “Dat is ontstaan doordat wij die vrijdagavond op 3FM bij elkaar werden gezet en ik letterlijk nog maar vijf nachtuitzendingen had gemaakt. Dus ik stapte bij en Coen deed het technische werk en dat is tot op de dag van vandaag niet meer veranderd.

Pielen
Uiteindelijk is het Lantinga toch gelukt om de techniek onder de knie te krijgen. “Ik ben bij Veronica twee middagen in zo’n opnamehok een beetje gaan pielen. En dan is het toch een beetje als fietsen. Uiteindelijk is het weten waar dingen staan en de basis weet ik nu wel. Maar nogmaals, perfect is het nog niet. Maar dat is ook wel mijn charme. Het mag wel een beetje chaos of een rommeltje zijn.

Ook valt het hem mee om zelf te schuiven. “Maar ik vond die eerste twee uitzendingen toch wel spannend hoor.” Nog altijd werkt Lantinga aan zijn schuiftechniek. Vooral om twee dingen tegelijk te doen vindt hij lastig. “Ik ben geen multitasker en dat gaat wel eens ten koste van het een of het ander.”

Twee werkgevers
Sinds oktober is Lantinga van maandag tot en met donderdag in de middag te horen op Radio Veronica en op vrijdag op Radio 538. “Ik vind dat heel fijn om allebei te kunnen doen”, erkent hij.

Ik vind het leuk om veel met muziek bezig te zijn en toch een nieuwe start te maken en bij Veronica mezelf en de luisteraar te ontdekken, wennen aan elkaar, het team samenstellen nu met Hannelore (Zwitserlood, red.) en Jordi (Mulderij, red.). Het begint ook eindelijk een beetje te lopen. Maar het is ook wel weer fijn om vrijdag in dat bed waar je al 18 jaar in slaapt te stappen. Het voelt zo vertrouwd en makkelijk. Dat ik het allebei mag doen vind ik wel echt een luxe en ben ik heel blij mee.

Of hij nu hij zijn middagshow zelf schuift ook de intentie heeft om vrijdag achter de knoppen te duiken is hij duidelijk. “Nee. Coen kan dat als de beste, maar ik kijk nu wel meer mee. Maar het belangrijkste is dat als Coen afvalt ik niet meer in de stress raak”, zo concludeert Lantinga in In Vorm. [RadioWereld.NL]