Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gerrit Hiemstra stopt na 25 jaar als NOS-weerman op radio en tv

Gerrit Hiemstra stopt na bijna 25 jaar als weerman voor de NOS. Hij gaat zich verdiepen in klimaatneutraal en biobased bouwen. Hiemstra’s laatste weersverwachting in het NOS Journaal is in september. In de tussentijd gaat de NOS op zoek naar een opvolger.

Foto: NOS/Stefan Heijdendael

De 61-jarige Gerrit Hiemstra maakte in december 1998 zijn debuut bij de NOS; eerst als invaller voor onder anderen Erwin Kroll, later als vaste kracht op freelance-basis. Sindsdien bracht hij gemiddeld twee dagen per week de weersverwachting op televisie en radio. Daarnaast was hij eigenaar van een van de eerste en uiteindelijk een van de grootste weerwebsites van Nederland. Enkele jaren later begon hij een bedrijf dat zich toelegt op het adviseren van kleine boeren en nationale weerinstituten in ontwikkelingslanden op het gebied van weer en klimaat. Daarnaast is Hiemstra lid van de Raad van Commissarissen van Omrop Fryslân.

Hiemstra wil met een nieuw bedrijf een concrete bijdrage leveren aan het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. Hiemstra: “Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin bij de NOS en doe het werk nog altijd met veel plezier. Het blijft een voorrecht om onderdeel te zijn van de NOS en een bijdrage te leveren aan het informeren van de Nederlandse samenleving. Tot nu toe heb ik vooral veel verteld en gesproken over klimaatverandering, maar nu wil ik er ook echt iets aan gaan dóen.” [RadioWereld.NL]