Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio Veronica gaat land door met Veronica Express

Radio Veronica vertrekt op vrijdag 9 juni weer met de ‘Veronica Express’ vanuit Hilversum voor een muzikale reis door Nederland. Met Hilversum als begin- en eindstation pikt de trein gedurende de dag haar passagiers op door heel het land.

Foto: Ben Houdijk

Ondertussen worden de radio-uitzendingen gemaakt vanuit de speciaal daarvoor ingerichte studio-coupé, waar diverse artiesten akoestische zullen optreden. Volgens Stenders een unieke ervaring die de hele dag live te volgen is op Radio Veronica.

Foto: Ben Houdijk

Route en line-up
Tijdens deze tweede editie van de Veronica Express worden steden in alle windrichtingen aangetikt. Om 09:00 uur vertrekt de trein vanuit Hilversum, om vanuit daar luisteraars en artiesten op te pikken in onder meer Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Enschede en Meppel.

De trein wordt omgetoverd tot muzikale vrijplaats en is volledig ingericht op het faciliteren van zowel live-optredens als live radio. Aanwezig zijn dan ook Ilse DeLange, Thijs Boontjes, Sven Figee, Ed Struijlaart, Blackbird, Marlon Pichel en Jana Mila.

Foto: Ben Houdijk

Soundz Live
Aan het eind van de dag arriveren alle treinreizigers in de Radio Veronica-studio weer in Hilversum. Daarna is er een extra lange vier uur durende uitzending waar de artiesten uit de Veronica Express hun muziek ten gehore brengen tijdens verschillende live sessies.

Veronica Express
Het idee van de Veronica Express ontstond een jaar geleden en is gebaseerd op de beroemde Festival Express: een trein – met aan boord artiesten als Janis Joplin, Grateful Dead en The Band – die in 1970 door Canada trok van concert naar concert en waar de reis uitmondde in één grote jamsessie.

Foto: Ben Houdijk

Precies dat is wat Radio Veronica met de Veronica Express in oktober vorig jaar, tijdens de eerste editie van de Veronica Express, ook neerzette. De line-up bestond toen uit Danny Vera, Brian Dunne, Son Mieux, Sophia Kruithof, Mell & Vintage Future, Certain Animals, Voltage en Savine. Benieuwd hoe dat klonk? Bekijk hieronder de aftermovie. [RadioWereld.NL]