10 Seizoenen Henry Schut en Hugo Borst bij Langs de Lijn op NPO Radio 1

Een jubileum zondag op NPO Radio 1: Henry Schut en Hugo Borst hebben hun tiende seizoen als presentator van ‘Langs de Lijn’ afgerond. Ze begonnen in augustus 2013 en waren live te horen tijdens enkele historische sportmomenten.

Foto: video still stream

Nou Hugo, dan zijn wij zojuist in de voetsporen getreden van een aantal zeer legendarische duo’s, in het mooiste radioprogramma van Nederland.” Met deze woorden begon Schut in augustus 2013 aan zijn eerste live-uitzending van Langs de Lijn. Op zondagmiddag 4 augustus zaten hij en Borst voor het eerst naast elkaar als presentator.

Zondag was het daarom tijd voor een terugblik op de afgelopen 10 jaar. “We hadden bijvoorbeeld de eerste Formule 1-zege van max Verstappen, wat een feestelijke middag was dat”, weet Schut zich nog te herinneren. “We hadden de overwinning van Mathieu van der Poel in de Amstel Gold Race, ook zoiets waarvan het kippenvel overal staat. De kampioenschappen van Feyenoord en Ajax en alle andere ontknopingen.

In 2019 noemde Schut het wekelijks presenteren van Langs de Lijn met Borst op NPO Radio 1 als het allerhoogste dat hij heeft bereikt.

Schut en Borst zijn inmiddels niet meer weg te denken bij Langs de Lijn op zondagmiddag. Met zijn ‘Stelling van Borst’ zorgt Borst wekelijks voor een interactieve uitzending, waarbij luisteraars hun mening kunnen geven over de standpunten die hij geeft over actuele sportgebeurtenissen en -ontwikkelingen.

De komende weken gaan de heren genieten van vakantie, om in het najaar weer terug te keren voor hun elfde seizoen. Langs de Lijn gaat overigens de komende weken wel gewoon door op zondagmiddag op NPO Radio 1. [RadioWereld.NL]