BnnVara toont film over terugkeer wolf met Matthijs van Nieuwkerk op NPO 1

De wolf was de laatste eeuwen bijna volledig uitgestorven in Europa. Kleine populaties overleefden in de grote bossen van Oost-Polen. In de afgelopen decennia kreeg de wolf wettelijke bescherming en maakte hij een opmerkelijke comeback.

Foto: Cees van Kempen / BnnVara

Matthijs van Nieuwkerk
In de film ‘Wolf’ vertelt voormalig tv-presentator Matthijs van Nieuwkerk het verhaal van hoe dit dier zijn weg vond van Polen naar één van de dichtstbevolkte landen van het continent: Nederland.

Voor de film is meer dan duizend dagen doorgebracht in de bossen van o.a. Nederland en Duitsland om het leven van de wolf vast te leggen. Welke route heeft het dier afgelegd? Hoe kwam de eerste wolvenroedel in Nederland tot stand? En wat is zijn invloed op de biodiversiteit?

De bioscoopfilm ‘Wolf’ is op zondag 11 juni om 20.30 uur te zien bij BnnVara op NPO 1. Het won onder andere de prijs voor Beste Natuurfilm 2022 op het Rotterdam Wildlife Film Festival. [RadioWereld.NL]

Foto: Cees van Kempen / BnnVara