Zoek
Sluit dit zoekvak.

NMO Luisteronderzoek week 25-2023: Qmusic is marktleider

Qmusic was in week 25 de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. NPO Radio 2 staat deze meting tweede gevolgd door Radio 10 op de derde plaats.

Foto: Pixabay

Qmusic zond tot en met afgelopen vrijdag de Foute 1500 uit. Dit zorgde in week 24 al voor een flinke stijging en die heeft zich afgelopen week doorgezet. Vrijwel alle concurenten leveren hierdoor in, waarbij Radio 10 het grootste slachtoffer lijkt.

Het is voor het eerst sinds de introductie van het nieuwe luisteronderzoek begin dit jaar dat Qmusic het hoogste marktaandeel bij de doelgroep 13+ heeft. Daarnaast steeg het weekbereik van het station naar bijna 4 miljoen luisteraars.

Een flinke daling is ook te zien bij Radio Veronica wat vooral lijkt te komen door de wissel in de ochtend.

MediaCell+
De nieuwe luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals voorheen bij de dagboekmethode nog gebeurde.

Het wekelijks bereik wordt alleen gemeten als iemand minstens 5 minuten aaneengesloten heeft geluisterd. In het NMO Luisteronderzoek participeren momenteel 94 zenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag. [RadioWereld.NL]