Zoek
Sluit dit zoekvak.

NPO 3FM viert 1500e Megahit met Top Megahit

Vrijdagochtend werd op 3FM de 1500e Megahit bekendgemaakt: ‘(It Goes Like) Nanana’ van Peggy Gou. De Megahit wordt al dertig jaar traditiegetrouw door de deejays van 3FM uitgekozen en een week lang gedraaid op de zender. NPO 3FM gaat luisteraars nu ook betrekken bij de muziekkeuze. Ze mogen één keer de ultieme 3FM Megahit uitkiezen. Dat kan alleen door te stemmen op de 1500 Megahits van de afgelopen jaren.

Op vrijdag 30 juni maken Rob Janssen en Wijnand Speelman bekend op welke Megahit de 3FM-luisteraars het meest hebben gestemd. Dat nummer is vanaf dan een week lang de ‘nieuwe’ 3FM Megahit.

De Megahits waarop het meest gestemd is worden op een rij gezet in de 3FM Top Megahit. Deze lijst is van maandag 3 tot en met donderdag 6 juli tussen 9 en 19 uur en op vrijdag 7 juli tussen 9 en 16 uur te horen op 3FM.

Eerste Megahit voor Candy Dulfer
De deejays van de jongerenzender kozen het nummer Sax-a-go-go van Candy Dulfer als eerste Megahit op 31 januari 1993, toen nog de Radio 3 Megahit geheten. In de dertig jaar die daarop volgden werden vaak zeer bekende artiesten gekozen.

Eternal met ‘Oh Baby I…’ tekende in 1995 voor Megahit nummer 100, terwijl Megahit nummer 1000 in 2013 gekozen werd. Die eer viel aan Caro Emerald met ‘Tangles Up’. Anouk werd zestien keer gekroond met de titel, gevolgd door Coldplay (vijftien keer) en Racoon (tien keer). Nederlandse artiesten scoorden hoge ogen in al die jaren: Kane werd negen keer de Megahit, Bløf, Di-rect en Ilse de Lange acht keer, Krezip en Rondé beiden zeven keer. [RadioWereld.NL]