Zoek
Sluit dit zoekvak.

NPO Luister wordt volwaardig audioplatform van de publieke omroep

NPO Luister startte in oktober 2020 als experiment. Vorig jaar gaf staatssecretaris Uslu (Media) toestemming om definitief door te gaan met het audioplatform. Na drie jaar experimenteren is het nu een volwaardig audioplatform, de NPO is de experimentele fase voorbij.

De gratis NPO Luister-app, met daarin alle podcasts en radiozenders van de publieke omroep, heeft een vernieuwde vormgeving en is nu ook al te downloaden.

Jurre Bosman, directeur audio NPO: “NPO Luister brengt het complete audio-aanbod van de publieke omroep bij elkaar: on demand in de vorm van podcasts en live in de vorm van onze radiozenders. We willen het luisteraars zo nog makkelijker maken om op elk moment, waar dan ook, iets te luisteren van de publieke omroep wat de moeite waard is. De app is gratis en je kunt zonder abonnement alles beluisteren. Ik ben heel blij dat we ons publiek deze service kunnen bieden.”

Via de NPO Luister-app zijn alle podcasts van de publieke omroepen gratis te beluisteren en te downloaden, overzichtelijk ingedeeld op categorie en thema. Naast tal van bekende titels zoals De Dag, De Jortcast, Alledaagse Vragen, Europa Draait Door en 30 Minuten Rauw van Ruud de Wild wordt het aanbod ook voortdurend uitgebreid. Als gebruikers inloggen met een NPO-id, is het mogelijk om favorieten op te slaan en op termijn worden ook verbeterde aanbevelingen gedaan op basis van luistervoorkeuren. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten