Radio Veronica vanaf vrijdag onderdeel van Mediahuis

Radio Veronica is vanaf vrijdag (30 juni) officieel onderdeel van Mediahuis. Radiodeejay Frank van der Lende meldt op Twitter dat hij donderdag voor het laatst onder de vlag van Talpa een programma heeft gemaakt op de zender.

 

Ondanks de overdracht blijven de programma’s van Veronica voorlopig nog wel gemaakt worden vanuit de studio van Talpa.

De verkoop van Radio Veronica door Talpa aan Mediahuis werd in april al aangekondigd, maar moest nog afgerond worden. Talpa verkoopt het station omdat bij de komende veiling maximaal drie FM-kavels per partij verworven mogen worden. Talpa heeft er nu echter vier. Het mediaconcern is namelijk ook eigenaar van Radio 538, Radio 10 en Sky Radio.

Hoeveel Mediahuis betaald heeft voor Veronica is niet bekendgemaakt. De overdracht vindt enkele dagen voor de start van de veiling plaats. Vanaf dinsdag moeten de stations bieden om een plek in de ether te houden of te bemachtigen. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Ik denk dat Mediahuis binnenkort nog wat ingrepen gaat doen bij Radio Veronica, als het radiostation een FM-pakket weet te krijgen bij de veiling. De muziek zal meer afgestemd gaan worden op de vraag van de luisteraar/adverteerder. Er zal ook nog wat gesleuteld kunnen gaan worden aan de programmering. Enkele discjockeys vertrekken mogelijk, andere discjockeys worden aangetrokken. De luistercijfers zijn de afgelopen jaren iets aan de magere kant. Met het binnenhalen van een duur FM-pakket zullen ze willen groeien. Als Radio Veronica geen FM-pakket krijgt, dan kan de zender zo blijven zoals het nu is. Uitzendingen via alleen DAB+ maakt groeiscenario’s overbodig. In dat geval kan Radio Veronica door blijven gaan als een soort hobby-radiozender, iets dat KINK ook doet.