Jan Donkers stopt na ruim 50 jaar met radio maken

Jan Donkers presenteert zondag (9 juli) tussen 17.00 en 19.00 uur zijn ze laatste keer het radioprogramma ‘Gonzo’s Return’ op NH Gooi Radio. Op 15 juni is Donkers 80 jaar geworden en dit is voor hem het moment om de radiostudio achter zich te laten. Daarmee komt een eind aan zijn jarenlange carrière.

Foto: Peter Kluyver

Donkers werkte in het verleden als popmuziekrecensent voor de Volkskrant en hij schreef hij diverse essaybundels en romans.

Maar hij maakt ook al meer dan 50 jaar radio. Vanaf eind jaren ’60 maakte hij talloze radioprogramma’s. De stem van Donkers was bij veel mensen ook bekend van Radio 1. Hij presenteerde daar decennialang programma’s als ’Vpro Vrijdag’ , ’Met het Oog op Morgen’ en ’Langs de Lijn’. Daarnaast presenteerde hij talloze muziekprogramma’s zoals ’Gonzo Radio, ’de Joe Blow Show’ en’ Sunday Morning Coming Down’.

Sinds november 2021 maakt hij ‘Gonzo’s Return’ op streekomroep NH Gooi. Dit programma is tevens te horen op 40upradio. Zondag komt er een einde aan zijn radioavontuur. Tussen 17 en 19 uur is zijn laatste uitzending van Gonzo’s Return te beluisteren op NH Gooi Radio. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten