Zoek
Sluit dit zoekvak.

Miral de Bruijne nieuwe NOS-correspondent Spanje

Miral de Bruijne wordt de nieuwe multimediale correspondent voor de NOS in Spanje en Portugal. Ze is de opvolger van Rop Zoutberg, die in februari na achttien jaar correspondentschap stopte. De Bruijne gaat officieel op 1 november aan de slag.

Foto: NOS / Evy van der Sanden Fotografie

Miral de Bruijne werkt al sinds 2019 als buitenlandredacteur, eerst bij RTL Nieuws en de afgelopen tweeënhalf jaar bij de NOS. Op de redactie in Hilversum werkt ze voor televisie en online met als specialisatie het Midden-Oosten. Als onderdeel van haar opleiding aan de School voor de Journalistiek in Utrecht liep De Bruijne in 2018 stage als redacteur en producer bij het NOS-bureau in Washington D.C.

NOS Radio 1 Journaal
Voor haar vertrek naar Madrid is de nieuwe NOS correspondent voor Spanje en Portugal deze zomer nog te horen als verslaggever voor het NOS Radio 1 Journaal.

De Bruijne: “Spanje en Portugal zijn landen waar de komende tijd veel belangrijke en actuele thema’s aan bod komen, zoals klimaatverandering en migratie. Ik kijk er ontzettend naar uit om Nederland een inkijk te geven in deze Zuid-Europese landen. Via de verschillende NOS-platforms hoop ik een groot en divers publiek te kunnen aanspreken en informeren.” [RadioWereld.NL]