Nieuwe studio met Visual Radio voor Omroep Zeeland

De radioprogramma’s van Omroep Zeeland zijn overdag nu ook met beeld te volgen via televisie. Afgelopen maandag heeft de regionale omroep hiervoor een nieuwe radiostudio met Visual Radio in gebruik genomen.

Foto: video still stream

Omroep Zeeland behoorde tot de laatste regionale publieke omroepen waar overdag via het televisiekanaal niet meegekeken kon worden in de radiostudio. Alleen Omroep West, RTV Rijnmond en RTV Utrecht ontbreken nu nog. Wel experimenteerde Omroep Zeeland de afgelopen jaren tijdens de jaarlijkse Zeeuwse Top 40 met beelden uit de studio op het tv-kanaal.

Radiopresentator Remco van Schellen mocht de gloednieuwe Visual Radio studio als eerste in gebruik nemen. Met zijn radioprogramma ‘Zeeland wordt wakker’ werd de radiostudio maandagochtend op feestelijke wijze geopend.

Elke werkdag vanaf 6 uur zijn de radioprogramma’s ‘Zeeland wordt wakker’, ‘Goedemorgen Zeeland’, ‘Zeeland Nu’ en het eerste uur van ‘Zeeland komt thuis’ tussen 16 en 17 uur live te bekijken via de website, app en televisie.

Op werkdagen tussen 13 en 16 uur en ook in de weekenden is er geen Visual Radio te zien. Omroep Zeeland zendt op televisie dan tekst-tv uit met nieuws en informatie. Wel werkt de omroep aan uitbreiding van het aantal programma’s met Visual Radio. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten