Radiopiraat negeert dwangsom van 45.000 euro en blijft uitzenden

Een radiopiraat in de regio Arnhem blijft uitzenden ondanks dat hij al een boete van ruim 6.000 euro heeft gehad en de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) hem een dwangsom van 45.000 euro heeft opgelegd. 

Foto: video still Youtube

Radio Fiesta FM heet het station van de hardnekkige radiopiraat. “Ik heb al een boete van 6.250 euro”, zo zegt de piraat tegen RTV Connect. Die boete weigert de piraat te betalen. “Ik zit al in de schuldsanering.

De RDI, de nieuwe naam van AT, heeft de piraat inmiddels ook al een torenhoge dwangsom opgelegd. Mocht hij nog een keer gepakt worden, dan kost het hem 45.000 euro en worden de geldproblemen dus alleen maar groter.

De piraat zelf probeert dat te voorkomen door de zendmast met antennes niet meer bij z’n eigen huis te plaatsen maar elders in de regio op hoge gebouwen. Ook die zenders zijn al uit de lucht gehaald, maar zelf is hij nog niet gepakt. Sterker nog: de piraat is alweer druk bezig om terug in de lucht te keren. “Niemand maakt mij wat.” [RadioWereld.NL]