Ierland: Bauer koopt ook jongerenzender iRadio

Bauer Media Audio gaat door met uitbreiden in Ierland. Nadat het in 2021 al de radiotak van Communicorp kocht en vorig jaar Red FM in Cork, heeft het Duitse mediaconcern nu overeenstemming bereikt de jongerenzender iRadio te kopen.

iRadio is momenteel in de bovenste helft van Ierland via 18 FM-frequenties. Het station ontstond in 2011 door de fusie van i102-104FM in het westen met i105-107FM in het oosten. Deze stations gingen allebei in 2008 van start als zenders voor de doelgroep 15-34 jaar.

iRadio heeft een trouwe en toegewijde aanhang opgebouwd in de 15 regio’s waar het uitzendt, en zal het portfolio van Bauer Media Audio in Ierland verbeteren”, zo zegt Richard Dawkins, directeur van Bauer Media Audio. “We kijken ernaar uit om iRadio bij Bauer Media te verwelkomen en extra innovatie te bieden om de groei van het station op lange termijn te ondersteunen.

Hoeveel Bauer betaalt voor iRadio is niet bekendgemaakt. De overname moet nog wel goedgekeurd worden door de verschillende waakhonden.

Sinds 2021 is Bauer actief op de Ierse radiomarkt. Door de overname van de radiotak van Communicorp werd het bedrijf eigenaar van de landelijke commerciële zenders Today FM en Newstalk, alsmede diverse lokale radiostations waaronder 98FM in Dublin. Vorig jaar werd Red FM in Cork gekocht.

Naast Ierland is Bauer met radio actief in tal van andere Europese landen zoals het Verenigd Koninkrijk (o.a. Kiss, Absolute en Greatest Hits Radio), Polen (RMF FM en RMF Classic), Zweden (Mix Megapol en Rockklassiker), Slowakije (Radio Expres), Noorwegen (Radio Norge en Kiss), Finland (Radio Nova en Iskelmä), Denemarken (Nova FM, Pop FM en Radio 100) en Portugal (Rádio Comercial en M80 Rádio).

Daarnaast heeft Bauer ook naar de Nederlandse radiomarkt gekeken, maar vooralsnog besloten hier niet in te stappen. Aan de veiling van de landelijke FM-frequenties deed het bedrijf dan ook niet mee. [RadioWereld.NL]