Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jongerenzender Big FM breidt uit op DAB+ naar West-Duitsland

De jongerenzender Big FM uit Zuidwest-Duitsland breidt zijn dekking op DAB+ uit naar de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Vanaf vrijdag (1 september) is het station in de West-Duitse deelstaat te ontvangen op kanaal 9D. Big FM neemt de plek over van Zound1 Max. Het regionale netwerk voor West-Duitsland is ook in delen van Zuidoost-Nederland te ontvangen.

Big FM bestaat al sinds 2000. Het station begon op FM in de deelstaat Baden-Württemberg. Later volgden ook de deelstaat Rijnland-Palts en het Saarland. De laatste jaren is de jongerenzender vooral op DAB+ zijn uitzendgebied flink aan het uitbreiden, want na Baden-Württemberg, Rijnland-Palts en Saarland volgden al Berlijn en Brandenburg, Hamburg, Bremen en recent Nedersaksen.

Vanaf komende vrijdag komt hier Noordrijn-Westfalen bij, dat met 18 miljoen inwoners de dichtstbevolkte deelstaat van Duitsland is. Op Big FM NRW wordt het raamprogramma uit Zuid-Duitsland overgenomen, maar voorzien van regionale reclame en nieuws.

Door de komst van Big FM verdwijnt Zound1 Max van DAB+ in West-Duitsland. Zound1 Max is één van de twee radiostations van Touricast via digitale etherradio. Geruchten gaan dat ook zusterstation Zound1 Mix van DAB+ gaat verdwijnen. Deze plek zou ingenomen worden door de 80s zender Harmony FM uit Hessen. [RadioWereld.NL]