Slam blijft op FM in de Randstad, verhuist naar frequenties Joe 70’s & 80’s (Update)

Radiozender Slam blijft ook na 1 september op FM te beluisteren in de Randstad. Het radiostation gaat uitzenden via het regionale FM-kavel B05 van de Zuidelijke Mediagroep. Momenteel is op deze frequenties nog Joe 70’s & 80’s te ontvangen.

Vorige maand werd bekend dat Slam zijn landelijke dekking op FM gaat verliezen. Eigenaar Mediahuis was het niet gelukt om bij de veiling een derde FM-kavel te bemachtigen, waardoor Slam zich op ging maken voor een digitale toekomst.

Voor luisteraars in de Randstad is er goed nieuws, want hier blijft Slam op FM uitzenden. Voor doorgifte is overeenstemming bereikt met de Zuidelijke Mediagroep. Eerder meldde RadioWereld.NL al dat er nieuwe invulling voor kavel B05 werd gezocht, omdat de samenwerking tussen DPG (eigenaar van Qmusic en Joe) en de Zuidelijke Mediagroep voor de invulling van dit kavel per 1 september zou eindigen.

Wij zijn zeer verheugd zijn met de aanstaande nieuwe samenwerking met Radiocorp/Mediahuis”, zo laat Michael Bartelet, eigenaar van de Zuidelijke Mediagroep, weten aan RadioWereld.NL. “Wij geloven dat een dance format in de Randstad regio beter kan werken en vertrouwen hebben in de kracht van het merk Slam.

De invulling van kavel B25 in Limburg van de Zuidelijke Mediagroep blijft ongewijzigd. Hiervoor blijft DPG het programma Qmusic Limburg produceren.

Buiten de Randstad blijft Slam na 1 september te ontvangen via DAB+, internet en digitale kabel. [RadioWereld.NL]

De frequenties waarop Slam per 1 september te ontvangen is, zijn:
Alkmaar 95.4 FM
Almere 95.9 FM
Alphen aan de Rijn/Rijnland 95.9 FM
Groot Amsterdam 95.7 FM
Gouda 95.9 FM
Haaglanden 95.6 FM
Hilversum/Gooi 95.9 FM
Utrecht 103.4 FM