Zoek
Sluit dit zoekvak.

Talpa bevestigt: Radio 10 naar huidig FM-kavel Radio Veronica

Radio 10 verhuist per 1 september naar de FM-frequenties waarop nu Radio Veronica te horen is. Dit heeft eigenaar Talpa nu officieel bekendgemaakt. Op de website van Radio 10 worden luisteraars nu geïnformeerd over de frequentiewijziging.

Dat betekent dat er geen interne wissel komt en Radio 538 en Sky Radio gewoon op hun huidige frequenties blijven. Op de websites van deze stations wordt namelijk niets gemeld over veranderingen per 1 september. En een wissel tussen alleen Sky en 538 zou erg onlogisch zijn.

Talpa Network won bij de veiling in juli drie FM-kavels: LCO1 (nu Sky Radio), LCO2 (nu Radio Veronica) en LCO6 (nu Radio 538). Na het bekendmaken van de uitslag meldde Talpa echter dat hoe zij haar haar drie radiozenders zal verdelen over de gewonnen frequenties pas later bekend zou maken.

Daarmee ontstonden gelijk de geruchten dat Talpa wel eens Sky Radio of Radio 538 naar een ander frequentie kan verhuizen om Radio 10 naar een beter FM-netwerk over te zetten. Radio 10 is momenteel de best beluisterde radiozender van Talpa, maar raakt het huidige FM-pakket kwijt. Het huidige FM-pakket van Tadio Veronica dat Talpa wist te bemachtigen, heeft echter minder dekking dan het huidige kavel van Radio 10. Het huidige kavel van Radio 10 heeft 64,01% demografisch bereik en het pakket van Veronica 60,21%.

Talpa heeft echter besloten om het simpel te houden en Radio 10 gewoon naar het kavel van Veronica te verhuizen. Hierdoor hoeft het bedrijf alleen de luisteraars van Radio 10 te mobiliseren om van frequentie te wisselen, terwijl er voor de luisteraars van Radio 538 en Sky Radio niets veranderd. Het gevaar bij een wissel zou zijn, dat ook een deel van de luisteraars van deze stations niet meeverhuist of bij een andere zender belandt. Nu bestaat dat risico alleen bij de luisteraars van Radio 10. En zeker nu DPG op het huidige kavel van Radio 10 naar alle waarschijnlijkheid met Joe gaat starten, een station met een vergelijkbaar format als Radio 10.

Ondanks dat Radio 10 nu wel een kavel krijgt met FM-zenders in Noord-Brabant, blijft Radio 10 Brabant gewoon ongewijzigd bestaan. Radio Veronica verhuist overigens naar het huidige FM-kavel van Slam. [RadioWereld.NL]

Kaart: Radio 10

2 reacties

  1. In fabrieken waar oude radio’s aanstaan en mensen werken die voor gouwe ouwe muziek naar Radio Veronica luisteren. Daar staan de radio’s mogelijk op 1 september nog op dezelfde frequentie afgestemd als op 31 augustus (dag ervoor).

    De mensen maakt het misschien niks uit of ze luisteren naar gouwe ouwe muziek op een zender met de naam ‘Radio Veronica’ of ‘Radio 10’. Als de muziek maar in de smaak valt en de deejays leuk zijn. Er zullen nog enkele luisteraars tussen zitten die denken dat Rob van Someren na 9 jaar weer terug is op de radio, terwijl Somertijd sinds 2015 al op Radio 10 te beluisteren is.

    Het FM-kavel dat Radio 10 verlaat en waar Joe hoogstwaarschijnlijk op komt te zitten, heeft in september behoorlijk wat voormalige Radio 10-luisteraars.

    De fabriekswerknemers zullen het prima vinden als de gouwe ouwe zender die ze altijd hebben aanstaan, ineens de naam ‘Joe’ krijgt. Het is daarbij wel zo dat de fans van Somertijd wel snel aan de knop van de radio beginnen te draaien, als ze merken dat de moppen vergeten zijn.

  2. Wat is dit toch een moeilijk en overgeorganiseerd land. Waarom moet alles zo ingewikkeld gemaakt worden?