Van Hooijdonk voorlopig niet meer bij de NOS

NOS Sport en Pierre van Hooijdonk hebben in ‘goed’ onderling overleg afgesproken dat Van Hooijdonk vanwege zijn uitlatingen in Studio Voetbal en de daaruit ontstane discussie voorlopig niet aanschuift als tafelgast op Radio en TV.

Ajax-trainer Maurice Steijn werd afgelopen zondag door Pierre van Hooijdonk beschuldigd van ‘betrokkenheid bij duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers.

De uitspraken werden ondanks herhaaldelijk doorvragen door de presentator in de uitzending niet onderbouwd door Van Hooijdonk. De beschuldigingen hebben ook na de uitzending tot de nodige discussies geleid. Woensdagmiddag heeft Van Hooijdonk openlijk excuses aangekondigd. De inhoud daarvan is bij de NOS nog niet bekend.

NOS: “De ontwikkelingen volgen zich in hoog tempo op. Mede gezien de onduidelijkheid die dit oplevert is NOS Sport van mening dat Van Hooijdonk voorlopig niet kan aanschuiven als tafelgast en analist. Afhankelijk van de ontwikkelingen kunnen op een later moment andere besluiten worden genomen.”

In Studio Voetbal is volgens de NOS alleen plaats voor meningen, maar voor beschuldigingen zonder steekhoudend bewijs is geen ruimte. Uitgangspunt van de NOS is dat uitlatingen langs de lat van zorgvuldigheid en betrouwbaarheid gelegd moeten kunnen worden. Daar ontbrak het aan. Na evaluatie van de uitzending is gezamenlijk de conclusie getrokken dat Van Hooijdonk voorlopig niet aanschuift als tafelgast bij het sportprogramma. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten