VK: Steve Wright nieuwe presentator Pick of the Pops op BBC Radio 2

Steve Wright wordt vanaf komend najaar de nieuwe presentator van ‘Pick of the Pops’ op zaterdagmiddag op BBC Radio 2. Wright neemt het stokje over van Paul Gambaccini, die een nieuw programma op zondagavond krijgt.

Foto: video still

Pick of The Pops is één van de langstlopende programma’s op de Engelse radio en bestaat al sinds 1955. Aanvankelijk richtte het programma zich op actuele hitlijsten en werd het uitgezonden op BBC Radio 1.

Tegenwoordig richt het programma zich op hitlijsten van eind jaren ’60 tot nu. Elk jaar wordt daarbij een lijst van vandaag uit het verleden onder de loep genomen. Pick of The Pops is dan ook goed vergelijkbaar met het Top 40 Hitdossier met Erik de Zwart in Nederland.

Wright is blij met zijn nieuwe programma. “Pick of the Pops is zo’n legendarische show. Gambo heeft het zich de afgelopen 7,5 jaar op briljante wijze eigen gemaakt, en nu is het mijn kans om het eens te proberen!

Tot september vorig jaar was Wright elke middag op BBC Radio 2 te horen, maar droeg de fakkel over aan Scott Mills. Sindsdien presenteert hij ‘Sunday Love Songs’ op zondagochtend op BBC Radio 2. Dit blijft hij ook doen. [RadioWereld.NL]