Boek over oud Tros-directeur Joop Landré verschijnt maandag

Op maandag (2 oktober) verschijnt het nieuwe boek ‘Joop Landré – Vader van de Tros’. Joop Landré was in 1966 één van oprichters van de Televisie en Radio Omroep Stichting en werd de algemeen directeur van de Tros.

Foto: Nationaal Archief / Marcel Bergen en Irma Clement

De Tros moest een plaats veroveren in het vernieuwde ‘open’ omroepbestel. Dit ging niet zonder slag of stoot. Vooral de aanvragen voor de B en de A-status werden door het ministerie van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk Werk vertraagd en tegengewerkt.

Een groot deel van het boek gaat over Joop Landré en de Tros, maar ook zijn andere functies komen aan bod: journalist bij De Telegraaf, spreker (The Fox) bij Radio Herrijzend Nederland, directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst, president van het Polygoon en directeur van de Nederlandse Filmproductie Maatschappij.

In het laatste hoofdstuk vertellen oud-medewerkers van de Tros tegen de auteurs, Marcel Bergen en Irma Clement, over hun persoonlijke ervaringen met Joop Landré die in 1997 overleed. Dit zijn onder andere deejay Ferry Maat en programmadirecteur voor radio en televisie Cees den Daas. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten