Ghislaine Plag stopt met Spraakmakers op NPO Radio 1

Ghislaine Plag stopt per 1 januari 2024 als presentator van het NPO Radio 1-programma ‘Spraakmakers’. “Hoewel ik me een leven zonder Spraakmakers nu nog nauwelijks kan voorstellen, kijk ik uit naar een nieuw avontuur“, aldus Plag.

Foto: Kro-Ncrv/Wessel de Groot

Zes jaar geleden heb ik Spraakmakers met de redactie opgezet en sindsdien heeft het zich ontwikkeld tot een vaste waarde op NPO Radio 1, met mooie betrokken gasten en actieve luisteraars. Daar ben ik ontzettend trots op. Voor mij is het een goed moment om mezelf opnieuw uit te dagen. Alles ligt open en dat vooruitzicht geeft een fijne spanning en energie. In totaal heb ik bijna achttien jaar lang prachtige programma’s bij Kro-Ncrv kunnen maken“, vervolgt Plag .

Plag is sinds 2018 te horen op NPO Radio 1 met Spraakmakers. Daarvoor maakte ze voor Radio 5 ‘Plein Publiek’.

Vorig jaar maart stopte de presentator al tijdelijk met Kunststof om in oktober weer terug te keren. Wie Plag gaat opvolgen bij Spraakmakers wordt binnenkort bekendgemaakt. [RadioWereld.NL]