Zoek
Sluit dit zoekvak.

NH Radio krijgt nieuwe vormgeving en vernieuwt radioprogrammering

Het regionale publieke radiostation van Noord-Holland gaat vanaf maandag (4 september) de programmering aanpassen. Hét radiostation NH Radio krijgt een fris en nieuw geluid. En daarnaast krijgt NH Radio ook nieuwe vormgeving.

NH gaat het aankomende seizoen vliegend van start met een aangepaste programmering en een vers jinglepakket. Als aanvulling op de programmering neemt presentator Bart Slim voortaan tussen 10.00 en 12.00 uur het programma ‘Goedemorgen’ voor zijn rekening. Slim was sinds begin 2022 alleen op vrijdagmiddag te horen.

NH Radio: “Met de vernieuwde radioprogrammering frissen we NH Radio weer lekker op. Vertrouwde presentatoren nemen de luisteraars mee door de dag. Je wordt nog steeds wakker aan ‘De Ontbijttafel’ met Pieter Kok, waarna Bart Slim je in ”Goedemorgen! met heerlijke muziek door de rest van de ochtend loodst. June Hoogcarspel verzorgt een smakelijke lunch met ‘June Tot Twee’.

Vervolgens neemt Nick Velderman het stokje over in een muzikale ‘Goeiemiddag!,’ met herkenbare liedjes van toen én nieuwe hits. Patricia Nagelkerke brengt je tot slot richting de avond in ‘Vandaag De Dag’, met het meest spraakmakende nieuws uit Noord-Holland. Hiermee ben je als luisteraar volledig op de hoogte van wat er speelt in jouw regio.

Foto: video still

Dat er veranderingen aankwamen werd onlangs al duidelijk toen middagpresentator Aart van Eldik na bijna 10 jaar vertrok bij NH Radio. Al enkele jaren heeft NH Radio te kampen met dalende luistercijfers. Het afgelopen jaar heeft onderzoeksbureau Motivaction onderzoek uitgevoerd onder de doelgroep van NH Radio. Dit onderzoek tezamen met de inzichten van een externe radio-deskundige uit de dagelijkse zenderpraktijk heeft geleid tot een nieuw radioplan dat geïmplementeerd wordt.

Programmering maandag t/m vrijdag:
• 06:00 – 10:00 uur: ‘De Ontbijttafel’ met presentatie van Pieter Kok
• 10:00 – 12:00 uur: ‘Goeiemorgen!’ met presentatie van Bart Slim
• 12:00 – 14:00 uur: ‘June Tot Twee’ met presentatie van June Hoogcarspel
• 14:00 – 16:00 uur: ‘Goeiemiddag!’ met presentatie van Nick Velderman
• 16:00 – 19:00 uur: ‘Vandaag de Dag’ met presentatie van Patricia Nagelkerke
• Vrijdag: 19:00 – 22:00 uur: ‘NH Sport’ met presentatie van Edward Dekker

De weekendprogrammering blijft voorlopig ongewijzigd. [RadioWereld.NL]