Zoek
Sluit dit zoekvak.

Willemijn Veenhoven nieuwe presentator Kunststof op NPO Radio 1

Willemijn Veenhoven wordt vanaf 1 oktober de presentator van het radioprogramma ‘Kunststof‘, het kunst- en cultuurprogramma op NPO Radio 1.

Foto: Annemieke van der Togt

Ze neemt hierbij het stokje over van Gijs Groenteman die overstapt naar BnnVara. Willemijn kent het programma al, want ze valt al regelmatig in. Ook presenteerde ze eerder dit jaar een hommage aan Jellie Brouwer.

Kunststof is een prachtprogramma, een van de mooiste programma’s op de radio. Ik ben ongelooflijk blij dat ik de vaste presentator word“, zo schrijft Willemijn.

Sinds 2001 is Willemijn een bekende stem op de Nederlandse radio. Zo presenteerde ze onder meer Bnn Today en De Nieuws BV op NPO Radio 1. Na een uitstapje als tv-presentator van Vroege Vogels en OP1 is ze sinds 2021 weer te horen op de radio bij BnnVara Spijkers met Koppen, wat ze naast Kunststof blijft presenteren.

Kunststof is al meer dan twintig jaar het kunst- en cultuurprogramma van de NTR op NPO Radio 1, waarin prominenten uit de cultuursector een uur lang worden geïnterviewd. Het programma is van maandag tot en met donderdag te horen van 19.00 tot 20.00 uur. [RadioWereld.NL]