HBO Max gaat in de Benelux toch geen Max heten

Omroep Max gaat geen juridische stappen ondernemen tegen de Amerikaanse streamingdienst HBO Max van Warner Bros. Dat bedrijf wilde in Nederland de naam Max gebruiken. Maar daar stak omroepbaas Jan Slagter een stokje voor.

De Amerikaanse streamingdienst Max gaat nu in de Benelux een andere naam gebruiken. Max is namelijk een samenvoeging van HBO Max en discovery+. Daarnaast zijn via deze streamingdienst ook alle films van studio Warner Bros en veel programma’s van Discovery Channel en Food Network te zien.

De naam Max is in de Benelux gedeponeerd door Jan Slagter van Omroep Max toen hij de omroep in 2005 oprichtte. Slagter heeft geen problemen met de toevoeging Max, zoals bij HBO Max of VRT Max. Maar puur Max is te verwarrend. [RadioWereld.NL]