Zoek
Sluit dit zoekvak.

NMO Luisteronderzoek week 39-2023: Qmusic is marktleider

Qmusic was in week 39 de best beluisterde radiozender van Nederland met 13,7%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. NPO Radio 2 staat deze meting tweede met 13,1%, gevolgd door Radio 10 op de derde plaats met 9,5%.

Foto: Pixabay

Week 39 kent weinig grote veranderingen. Wel wint Qmusic 100.000 luisteraars, maar desondanks daalt het marktaandeel. Ook NPO Radio 2 en Radio 10 zien hun weekbereik stijgen.

Radio 538 ziet de winst uit week 38 weer wegvloeien, wat voornamelijk komt door de kortere luistertijd.

Joe wint opnieuw zowel marktaandeel als weekbereik. Het station is nu al groter dan Radio Veronica. Bij Slam is het verlies van landelijke FM-dekking opnieuw goed te zien in het weekbereik.

MediaCell+
De nieuwe luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals voorheen bij de dagboekmethode nog gebeurde.

Het wekelijks bereik wordt alleen gemeten als iemand minstens 5 minuten aaneengesloten heeft geluisterd. In het NMO Luisteronderzoek participeren momenteel 95 radiozenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag. [RadioWereld.NL]

Luistercijfers in week 39