NMO Luisteronderzoek week 41-2023: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was in week 41 de best beluisterde radiozender van Nederland met 14,2%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede met 12,7%, gevolgd door Sky Radio op de derde plaats met 9,4%.

Foto: Pixabay

In week 41 werden een flink aantal lijstjes uitgezonden op de radio en dat is ook goed terug te zien in de cijfers. NPO Radio 2 herovert dankzij de Top 90s de koppositie. Qmusic daalt een vol procentpunt mede doordat begin vorige week Het Geluid geraden werd.

Joe stijgt mede dankzij de 80s Top 800 verder door. De grootste stijging is echter te zien bij NPO Klassiek. Door de Klassieke Top 400 schiet het marktaandeel in week 41 omhoog.

Ook het weekbereik van NPO Klassiek laat een flinke plus zien. Eigenlijk is bij vrijwel alle grote radiozenders een stijging van het weekbereik te zien. Qmusic is zelfs de magische grens van 4 miljoen luisteraars gepaseerd.

MediaCell+
De nieuwe luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals voorheen bij de dagboekmethode nog gebeurde.

In het NMO Luisteronderzoek participeren momenteel 95 radiozenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag. [RadioWereld.NL]

Luistercijfers in week 41