Radio4All gestart met testuitzendingen op DAB+

Radio4All is dinsdag gestart met testuitzendingen. Het nieuwe radiostation is toegevoegd op DAB+ (kanaal 11C). De FM-frequenties zijn vooralsnog niet in de lucht. Op dit moment is er non-stop rechtenvrije liftmuziek te horen of “lofi hip hop om lekker bij te focussen tijdens studie of werk”, zoals het station het zelf noemt.

De komst van Radio4All werd eind augustus aangekondigd nadat ondernemer Joost Zuurbier bij de veiling in juli het voormalige FM-kavel van Sublime wist te bemachtigen.

Late start
Starten met uitzenden deed het station op 1 september, toen de nieuwe vergunning van kracht werd, nog niet. In plaats hiervan werden alle FM-frequenties van het kavel uitgeschakeld. Eén van de oorzaken was dat het nieuwe station het niet eens werd met zenderexploitant Broadcast Partners over de prijs voor het in de lucht houden van het kavel. Deze zenderexploitant verzorgde tot 1 september de FM-uitzendingen van Sublime en heeft dus een kant-en-klaar netwerk klaar staan.

Dinsdag is het station alsnog gestart met testuitzendingen op DAB+. De uitzendingen via FM beginnen pas later, maar uiterlijk 1 december moeten alle FM-frequenties aan staan.

Platform
Radio4All moet een platform worden voor iedereen die audio wil uitzenden. “Het meest bijzondere radiostation ter wereld“, zo noemt creatief directeur Giel Beelen het nieuwe station. Samen met voormalig Sublime-directeur Stefan Wayper is hij verantwoordelijk voor het nieuwe station. De start van de testuitzendingen kwamen nog even in gevaar nadat eind september de laptops met het muziekbestand van Radio4All werd gestolen uit de auto van Beelen.

Vorige maand werd al duidelijk dat Prem Radhakishun een dagelijks programma krijgt op het station. Het is de bedoeling dat de nieuwe zender in januari officieel van start gaat. Ook wordt de naam Radio4All dan waarschijnlijk weer ingewisseld voor een nieuwe naam. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Stefan Wayper…. Het soort verdelger van de nederlandsche radio. Zit overal én nergens, bereikt overal en nergens ook helemaal niets en heeft een visie zonder enige visie. De beste man pruts maar iets aan. 4 maal met deze heer gewerkt de voorgaande 15 jaar. Wel aardig dat hij toch z’n moneys weet te verdienen. Heeft wel wat weg van Jossiassen. Ook zo’n zilvervisje.