Alternatieve muziekliefhebbers kunnen stemmen op de Snob 2000

Luisteraars kunnen de initiatiefnemers achter de website Ondergewaardeerdeliedjes.nl ook dit jaar weer helpen om de Snob 2000 samen te stellen. Muziekliefhebbers kunnen hier terecht voor hun favoriete liedjes die niet verkiesbaar zijn in de Top 2000.

De lijst wordt net als voorgaande jaren integraal uitgezonden door internetzender Pinguin Radio van 18 tot en met 31 december.

De Snob 2000 begon als een soort grap“, aldus Freek Janssen, een van de initiatiefnemers. “De keuzelijst van de Top 2000 was destijds verre van volledig. Zo viel er veel te kiezen uit de jaren 70 en 80, maar recentere ‘klassiekers’ ontbraken. Artiesten als Queens Of The Stone Age, Daft Punk en Arctic Monkeys waren zelfs nog helemaal niet vertegenwoordigd in de keuzelijst. Radio 2 heeft inmiddels een inhaalslag gemaakt, want honderden liedjes hebben inmiddels de overstap naar de Top 2000 gemaakt.

Vorig jaar stond ‘Anesthetize’ van Porcupine Tree op 1. Eerder leverden Deus, The War on Drugs, Radiohead, Queens of the Stone Age en Bruce Springsteen de nummer 1. Nummer 1-noteringen zijn het volgende jaar automatisch uitgesloten van deelname. De lijst heeft daarmee hoe dan ook elk jaar een nieuwe nummer 1. Stemmen kan dit jaar uit bijna 8.000 liedjes tot en met 28 november.

De Snob 2000 werd voor het eerst georganiseerd in 2012. De lijst is een initiatief van de makers van het muziekliefhebbersblog Ondergewaardeerde Liedjes. Die vonden dat er te veel mooie liedjes ontbraken in de Top 2000. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten