K-Earth 101 voor 8ste maand op een rij marktleider in Los Angeles

K-Earth 101 is voor de achtste meting op een rij de populairste radiozender van Los Angeles. Dit blijkt uit de oktobercijfers van Nielsen Audio. In New York City verstevigt Lite FM het marktleiderschap.

De oktobercijfers bevatten eigenlijk de cijfers van 14 september tot en met 11 oktober. Dit komt doordat de VS 13 metingen per jaar telt. De 13e meting bevat de kerstperiode.

In Los Angeles voert K-Earth 101 (KRTH) opnieuw de lijst aan. Het marktaandeel van de classic hitszender steeg met 0,1%-punt nar 6,2%. Daarnaast heeft K-Earth met ruim 2,26 miljoen luisteraars ook nog eens de meeste luisteraars.

Plek twee is voor de popzender 104.3 My FM (KBIG) met 5,2%, terwijl zusterstation KOST 103.5 aansluit op de derde plaats met 4,9%. De komende metingen zal KOST wel weer flink gaan stijgen als het station traditiegetrouw overstapt op non-stop kerstmuziek.

De urban popzender 94.7 The Wave (KTWV) stijgt door naar plek vier met 4,6%, terwijl de talkzender KFI AM640 de top vijf completeert met 4,5% marktaandeel.

De hitzender 102.7 KIIS FM heeft de stijgende lijn weer te pakken en is inmiddels opgeklommen tot een gedeelde zesde plaats.

Bij de doelgroepen staat K-Earth nog steeds bovenaan bij 18-34 jaar, terwijl My FM leidt bij 18-49 en 25-54 jaar.

New York City
In New York City is de dominantie van iHeart Media weer wat afgenomen. Want doordat 103.5 (W)KTU is uit de top vijf verdwenen, heeft het concern nog maar drie stations in de top vijf van best beluisterde stations.

Een van deze drie is 106.7 Lite FM (WLTW). De popzender maakt het verlies van vorige meting weer grotendeels goed en verstevigt met 7,8% marktaandeel de koppositie. En met 3,58 miljoen luisteraars is Lite nog steeds bereikleider.

Plek twee is in handen van zusterstation Q104.3 (WAXQ). De classic rockzender zag het marktaandeel wel dalen naar 5,9%. Een flinke sprong naar boven maakt WBLS 107.5. De urban popzender won een halt procentpunt en staat met 5,4% nu derde.

(W)CBS FM 101.1 verloor 0,4%. Hierdoor staat de classic hitszender nu vierde met 5,2%. Deze plek moet CBS echter wel delen met de hitzender Z100 (WHTZ).

Een flinke stijging noteert K-Love (WPLJ). De christelijke zender zag het marktaandeel met 0,8%-punt stijgen naar 2,5%. Dit is het hoogste marktaandeel sinds de popzender 95 5 PLJ van deze frequentie verdween in mei 2019.

Kijkend naar de doelgroepen, dan gaat Lite opnieuw aan kop bij zowel 18-34 als 18-49 en 25-54 jaar.

Boston
Elke maand blikt RadioWereld.NL ook op een radiomarkt elders in de VS. Dit keer is dit Boston, hoofdstad en grootste stad van de staat Massachusetts. Met ruim 4,37 miljoen inwoners is deze stadsregio radiomarkt nummer 10.

Sport doet het momenteel erg goed op de radio, want 98.5 The Sports Hub (WBZ) gaat aan kop met 10,9% marktaandeel. In twee metingen tijd zag het station zijn marktaandeel verdubbelen. Op The Sports Hub zijn de wedstrijdverslagen van vrijwel alle relevante sportclubs te horen.

De afstand tussen The Sports Hub en de nummer twee is groot. De popzender Magic 106.7 (WMJC) heeft namelijk maar 5,7% marktaandeel na een verlies van 1,3%-punt. De publieke nieuws- en talkzender 90.9 WBUR volgt vlak daarachter met 5,4%.

De classic hitszender 105.7 WROR was anderhalf jaar geleden nog marktleider, maar moet nu genoegen nemen met plek vier met 5,3%, terwijl de hitzender Kiss 108 (WXKS) op vijf staat met 4,9%. [RadioWereld.NL]