Stefan Stasse bevestigt vertrek bij NPO Radio 2

De tekenen waren er al enige tijd, maar nu is het ook officieel bevestigd: Stefan Stasse vertrekt bij NPO Radio 2. Op donderdag 21 december is de laatste uitzending van ‘De Staat van Stasse’, zo bevestigde hij maandag in het programma.
Foto: Stijn Ghijsen

Eind vorige week werd eigenlijk al duidelijk dat Stasse zou vertrekken bij NPO Radio 2, nadat was aangekondigd dat de deejay vanaf januari een nieuw weekendprogramma op NPO Radio 5 krijgt. Maar zijn vertrek bij NPO Radio 2 wilde zijn werkgever Kro-Ncrv niet bevestigen.

Het was de bedoeling dat Stasse al eerder de volledige overstap van NPO Radio 2 naar NPO Radio 5 zou maken. Al in 2017 kondigde de NPO aan dat de deejay zou wisselen van zender, maar daar protesteerden zowel Stasse als Kro-Ncrv en de luisteraars succesvol tegen, waardoor Stasse bij 2 bleef.

Wie het avondslot van Stasse op NPO Radio 2 gaat overnemen is nog niet bekendgemaakt. Dat wordt waarschijnlijk Rob Stenders, maar pas in de loop van 2024.

De Staat van Stasse is sinds 2013 elke maandag tot en met donderdagavond te horen op NPO Radio 2. [RadioWereld.NL]