Search
Close this search box.

NMO Luisteronderzoek week 4-2024: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was in week 4 de best beluisterde radiozender van Nederland met 14,8%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede met 11,3%, gevolgd door Radio 10 op de derde plaats met 11,1%.

Foto: Pixabay

NPO Radio 2 en Qmusic bleven in week 4 nagenoeg gelijk qua marktaandeel. Daarnaast blijft Q de meeste luisteraars hebben.

Een flinke sprong naar boven maken Radio 10 en Radio 538. Radio 10 zond vorige week de Guilty Pleasure Top 1000 uit, terwijl Radio 538 van start ging met Hierrr Met Je Rekening. Daarnaast had het station veel aandacht door het winnen van de Gouden RadioRing.

Kink kreeg de eerste cijfers met FM-frequentie. Het weekbereik van de zender steeg met ruim 75.000 luisteraars, maar de luistertijd daalde wel. Hierdoor steeg het marktaandeel met maar 0,1%-punt.

MediaCell+
De luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals tot 2023 bij de dagboekmethode nog gebeurde.

In het NMO Luisteronderzoek participeren ruim 80 radiozenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag van 06:00 tot 24:00 uur in de doelgroep 13+. [RadioWereld.NL]

Luistercijfers in week 4