Search
Close this search box.

Edwin Evers laat het marktaandeel van Radio 538 weer groeien

Evers & co., het nieuwe radioprogramma van Edwin Evers, is net een maand te horen op Radio 538 en nu (week 8) al marktleider met 20,6% in de commercieel belangrijke doelgroep 20-49 jaar. Sinds 2 februari is Edwin Evers terug op de zender en luidt hij iedere vrijdagmiddag samen met Cobus Bosscha en Henk Blok tussen 14 en 18 uur het weekend in.

Foto: video still

Door nieuwe ochtendshow met Tim Klijn, Rick Romijn, Niels van Baarlen en Florentien van de Meulen en een aangepast muziekbeleid kregen de luistercijfers van 538 het afgelopen half jaar al een boost, maar met de terugkeer van Evers lijkt de groei door te zetten.

Niet alleen met de show van Evers scoort Radio 538 goed volgens de meest recente luistercijfermeting. Het radiostation scoort 9,9% marktaandeel onder radio luisterend Nederland (13+), wat het hoogste aandeel is sinds de nieuwe meting van het NMO. Het vorige record stond op 9,2%. Radio 538 zond vorige week ook de 90’s Top 750 uit.

Ook heeft de zender de meeste luisteraars bereikt sinds de ingang van de nieuwe meetmethode, namelijk ruim 3,6 miljoen.

In de doelgroep 20-49 jaar stijgt het aandeel in een jaar tijd van 10,1% naar 15,9% waarmee het een record vestigt én de tweede positie verovert. Onder Man 20-49 jaar groeit Radio 538 zelfs 55% en is het marktleider met 17,7%.

Dave Minneboo: “Met de ingang van Evers & co. en de terugkeer van Dennis Ruyer, hebben we de programmering geoptimaliseerd en staat deze nu als een huis. De positiviteit is voelbaar binnen het team van 538 en slaat over op onze luisteraars, die genieten van de programma’s en muziek. Dit zijn nog maar de eerste vruchten die worden afgeworpen, maar geeft ons positieve energie om door te gaan met waar we mee bezig zijn.” [RadioWereld.NL]