Search
Close this search box.

NPO Radio 1-presentator Jan van Poppel binnenkort ook dagelijks op NPO Klassiek

Jan van Poppel, wekelijks te horen op NPO Radio 1 in ‘De Nacht van‘, won vorige week nog de Marconi Award voor aanstormend talent en is vanaf dit jaar één van de vaste invallers bij het radioprogramma ‘Vroege Vogels‘. En nu wordt zijn podcast ‘Keihard Klassiek‘ een vast, dagelijks radioprogramma op NPO Klassiek.

Foto: Annemieke van der Togt

Van Poppel presenteert het programma samen met Maarten van Wijk vanaf 6 februari, en is van dinsdag tot en met vrijdag van 00.00 tot 01.00 uur te horen op NPO Klassiek.

Samen met sidekick Maarten van Wijk houdt Jan de luisteraar op de hoogte van de allernieuwste klassieke muziek, vertelt hij verhalen die passen bij de nacht en natuurlijk worden er ook rustige, oude klassieke hits gedraaid. ‘Keihard Klassiek’ is vanaf dinsdag 6 februari van dinsdag tot en met vrijdag van 00.00 tot 01.00 uur te horen op NPO Klassiek.

Jan: ‘Ik had nooit verwacht dat we een dagelijks programma zouden krijgen op NPO Klassiek toen we acht maanden geleden begonnen met de podcast Keihard Klassiek, maar dit is natuurlijk super leuk.

We laten zien dat klassieke muziek niet alleen maar stoffig en ouderwets is, maar er nog ontzettend veel goede componisten werken aan hele mooie muziek. Ik ken veel mensen die klassieke muziek opzetten als ze even rust aan hun hoofd willen. Dat is precies waar dit programma voor bedoeld is. Even weg van de soms verwarrende wereld waarin we leven.’ [RadioWereld.NL]