Search
Close this search box.

Patrick van der Tol adjunct zendermanager van NPO Radio 5

Patrick van der Tol is sinds deze maand adjunct zendermanager van NPO Radio 5. Hij geeft daarmee sturing aan de dagelijkse gang van zaken op de seniorenzender van de publieke omroep. Van der Tol valt direct onder Peter de Vries, zendermanager van NPO Radio 2 en NPO Radio 5.

De NPO is geen onbekend terrein voor Van der Tol. De afgelopen 10 jaar was hij projectmanager radio en werkte hij aan grote evenementen als de Top 2000 van NPO Radio 2, Radio 555 en 3FM Serious Request. In 2021 vervulde hij ook al korte tijd de rol van adjunct zendermanager van NPO Radio 2. Eerder was hij hoofd RTV bij Avro, Kro en Ncrv (AKN).

Met het aanstellen van Van der Tol als adjunct zendermanager van NPO Radio 5 is deze functie na een jaar eindelijk ingevuld. Al in april 2023 werd hiervoor een vacature geplaatst, maar die werd vervolgens niet ingevuld. [RadioWereld.NL]