Search
Close this search box.

Taco Zimmerman vanaf maart algemeen directeur AvroTros

Taco Zimmerman wordt per 1 maart de nieuwe algemeen directeur van AvroTros. Samen met Bart Barnas (mediadirecteur) en Niels van ‘t Hooft (zakelijk directeur) vormt hij de nieuwe directie van de omroep.

Foto: Ruud Baan

Taco Zimmerman volgt Eric van Stade op die na ruim 10 jaar de omroep verlaat.

Taco Zimmerman: “AvroTros is één van de mooiste en grootste publieke omroepen van Nederland. Mede door mijn voorganger Eric van Stade heeft de omroep bewezen het verschil te kunnen maken in de Nederlandse samenleving. In het huidige tijdsgewricht zie ik het als een kans voor AvroTros om Nederland nog verder te verrijken en te verbinden. Ik geloof in de kracht en de absolute noodzaak van een sterke publieke omroep en vind het een eer om deze organisatie de toekomst in te leiden.

Zimmerman begon als programmamaker voor zowel radio als televisie en was tot 2022 oprichter en directeur van Tuvalu Media Group BV (o.a. Maestro, Het Verhaal van Nederland en Kamp Van Koningsbrugge). De laatste jaren trad Zimmerman aan als lid van de Raad van Toezicht van onder andere het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en is hij bestuursvoorzitter van Stichting Prinsengrachtconcert. Ook is hij vanaf 2012 medeoprichter, bestuurslid en gastdocent van de TV Academy. [RadioWereld.NL]