Zoek
Sluit dit zoekvak.

Henk Blok stopt met nieuwslezen in de ochtend op Radio 10

Henk Blok stopt komende zomer als nieuwslezer in de ochtend op Radio 10. “Gerard Ekdom stapt helaas over naar Radio Veronica”, zo zegt Blok in De Telegraaf. “Het zal wel even wennen zijn om niet meer in de ochtenduren het nieuws voor te lezen.

Foto: video still stream

Sinds begin 2022 leest Blok de nieuwsbulletins tijdens ‘Ekdom in de Morgen’. Daarvoor was hij op Radio Veronica en Radio 538 te horen. Bij die laatste zender was hij jarenlang verbonden aan Edwin Evers in de ochtend.

Sinds februari is Blok herenigd met Evers. Dit keer op vrijdagmiddag op Radio 538. “Het voelt als vanouds”, aldus Blok, die een hechte band heeft opgebouwd met de deejay. “Het is natuurlijk niet alleen het nieuws presenteren, maar ook het ouwehoeren en het serieus meepraten. De hectiek die live ontstaat, vind ik erg boeiend.

Na juli is, door het vertrek van Ekdom bij Radio 10, zijn agenda weer wat leger. “Maar wie weet ben ik na de zomer, naast de vrijdagmiddag op 538, ergens anders weer te horen,” zo zegt Blok in De Telegraaf. [RadioWereld.NL]