Search
Close this search box.

Talpa tevreden na zitting over bezit maximaal 3 landelijke FM-kavels

Talpa Network, eigenaar van Radio 538, Radio 10 en Sky Radio, is tevreden over het verloop van de zitting over het terugbrengen van het maximale aantal landelijke FM-kavels van vier naar drie. Dit laat een woordvoerster weten aan het ANP. Maandag diende de zaak bij de rechtbank van Rotterdam.

Foto: Pixabay

Tot de veiling mocht een partij maximaal vier landelijke FM-kavels bezitten. Maar minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat volgde bij de veiling het advies van de ACM op, waardoor de eigendomsbeperking werd verlaagd naar drie.

Als gevolg van de verlaging verkocht Talpa Network Radio Veronica aan Mediahuis. Voor 538, Sky en 10 wist het bedrijf bij de veiling een FM-kavels te verwerven. Talpa is daarmee de enige partij die ook daadwerkelijk drie kavels wist te verkrijgen.

In aanloop naar de veiling liet Talpa al weten niet blij te zijn met de nieuwe eigendomsbeperking. Begin dit jaar maakte het mediabedrijf bekend de eigendomsbeperking aan te vechten bij de rechter.

Talpa Network is tevreden met de gewonnen FM-frequenties,” zo liet een woordvoerster van Talpa begin januari weten aan RadioWereld.NL. “We hebben beroep aangetekend tegen de eigendomsbeperkingen, niet tegen de veilinguitslag zelf.

Mocht Talpa in het gelijk gesteld worden, dan is het niet noodzakelijk dat de veiling overnieuw gedaan wordt. Het geeft het bedrijf in de toekomst wel een mogelijkheid om een vierde FM-kavel te bemachtigen door overname van een bestaand station. De uitspraak van de rechter volgt binnen zes weken. [RadioWereld.NL]