Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kink-deejay Eric Corton kampt met flinke gehoorschade: “Niet zorgvuldig met oren omgesprongen”

Kink-deejay Eric Corton heeft de afgelopen jaren flinke gehoorschade opgelopen door te luide muziek. Dit schrijft hij op Instagram. “Mijn gehoor getest en daaruit bleek dat ik zowel links als rechts 40dB verval heb. Met een aantal serieuze ‘dips’.” Het wordt nu zelfs tijd voor gehoorondersteuning.

Foto: RadioWereld.NL

De deejay erkent dat hij niet zuinig met zijn oren is omgegaan. “Met mijn bandjes repeteerden we altijd in een ruimte van 5 bij 5 op vol vermogen. Minimaal 110 dB en dan uren achter elkaar. Op het podium stond mijn monitoring op doof, dover, doofst en na afloop deed de lokale dj er nog een schepje bovenop terwijl ik mijn spullen opruimde.

Maar ook zijn radiowerk is er debet aan. “Meer dan 15 jaar met een koptelefoon op je harses radio maken op standje bloed uit je oor. Zelfs op Radio 1 stond dat ding te hard.

Zijn gehoorschade zorgt ervoor dat Corton mensen steeds minder goed kan verstaan, zich enorm moet concentreren om nog enigszins een gesprek te kunnen volgen en dat de tv steeds harder moet. “Maar het ergste is dat ik geen hoofd en bijgeluiden meer kan onderscheiden in rumoerige omstandigheden.

De schade is dusdanig dat Corton aan een boortoestel moet. “Maar ik vind dat na de bril nogal een stap. Maar misschien valt dat wel mee.” Hij is niet de radiomaker of artiest die ernstige gehoorschade heeft opgelopen door jarenlange blootstelling aan te luide muziek. Het is een veel voorkomend probleem.

Gelukkig heb ik mijn eigen tanden nog”, grapt Corton. [RadioWereld.NL]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *