Zoek
Sluit dit zoekvak.

Manuëla Kemp twee jaar na bizar radio-incident: “Gaat nu beter”

Manuëla Kemp verdween twee jaar geleden van de radio na een bizar radiomoment. Sindsdien is het tamelijk stil rondom de presentatrice. Deze week laat Kemp in een interview met de Vara-gids weten hoe het met haar gaat: “Beter.

Foto: video still Youtube

In april 2022 was Kemp voor het laatst te horen in de avond op NPO Radio 5. En dat was op z’n minst gezegd nogal een bizarre situatie, want Kemp klonk niet helemaal helder en erg verward. Na een kwartier verdween ze van de radio, waarna Smits verklaarde dat Kemp zich niet zo lekker voelde en naar huis was gegaan.

Ziekenhuisjaar
In december 2022 werd bekend dat Kemp niet meer terug zou keren op NPO Radio 5. In goed overleg was besloten om de samenwerking te beëindigen. Vooral met haar gezondheid bleef Kemp kwakkelen. “Vorig jaar was een behoorlijk ziekenhuisjaar”, blikt ze terug in de Vara-gids. “Ik had heel veel last van epilepsie, dat had ik als kind ook al. Het kwam terug, heel vervelend. Maar gelukkig heb ik nu goede medicatie.

Maar er was meer. “Ik heb ooit een zware rugoperatie gehad en kreeg opnieuw last van mijn rug.

Rustiger aan
Haar drukke agenda zorgde er na 40 jaar voor dat ze zichzelf voorbij rende. “Dan heb je het zo druk dat je het niet in de gaten hebt dat het niet zo lekker met je gaat. Ik ben vorig jaar helemaal door de mangel gegaan en heb mezelf compleet laten nakijken. Toen heb ik besloten zaken anders aan te pakken, het rustiger aan te doen.

Of Kemp ooit nog terugkeert op de radio is nog onduidelijk. “Na bijna 40 jaar vond ik het even mooi geweest, maar ik heb het altijd ontzettend leuk gevonden. Vooral werken in een team.” [RadioWereld.NL]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *